BYLDEN ÚT IT FERLINE
fan Ferwerderadiel
l

Met dank aan de gemeente Ferwerderadeel is de stichting onder aanvoering van Andries Dijkstra, er in geslaagd een dubbel-DVD  uit te geven met oude dorpsfilmpjes. Wij mochten belangeloos beschikken over de in het gemeentearchief aanwezige 8 en 16 millimeter films. Wietse Bijlstra van "Smash Visuals" uit Marrum heeft vervolgens met kunst- en vliegwerk het oude en kwetsbare beeldmateriaal vakbekwaam gedigitaliseerd en ons met raad en daad bijgestaan bij de uitgave van de DVD's. Het is helaas niet bekend wie de opnamen van de diverse films gemaakt hebben. In de jaren 1950 - 1970 werden in Friesland ongeveer 150 dorpsfilms gemaakt. Voor belangstellenden kan het Fries Film Archief in Leeuwarden daar ongetwijfeld meer informatie over geven.

In eerste instantie werd er voor gekozen het aan de kijker over te laten wie er allemaal op de films te zien zijn. Grootouders, vaders, moeders, kinderen en wie weet: uzelf. Echter, bij nader inzien is het met dank aan diverse Marrumers en Ferwerders "op leeftijd", gelukt om alsnog vele namen te achterhalen. Alhoewel niet uitputtend zijn die namen, op afspeeltijd van de DVD's, gerubriceerd in een begeleidend boekwerkje.

DVD 1 heeft een totale lengte van 2 uur en 6 minuten, DVD 2 een lengte van 1 uur en 47 minuten. De beelden zijn voorzien van toepasselijk muziek. De set kost € 16,-- (exclusief verzendkosten) en kan besteld worden via ons e-mail adres. Wij wensen u op voorhand veel kijkplezier !